Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en Friso Bouwgroep bouwen kabelfabriek voor TKF in Eemshaven

Op het terrein aan de Beatrixhaven in de Eemshaven zijn Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso (onderdeel van Friso Bouwgroep) voor B.V. Twentsche Kabelfabriek (TKF) uit Haaksbergen gestart met de bouw van een nieuwe kabelfabriek. Met deze fabriek richt TKF zich specifiek op de productie van inter-array zeekabels, die de windturbines van offshore windparken onderling met elkaar verbinden. 

Kabelfabriek Eemshaven

Een impressie van het gebouw.

Officieel tekenmoment

Ondertekening door Friso, TKF en Dura Vermeer.

Koert Terhürne, directievoorzitter bij Dura Vermeer: “We hebben veel ervaring met grootschalige utiliteitsprojecten als deze en daarom is deze unieke opdracht ons op het lijf geschreven. Een mooie samenwerking tussen infra- en bouwactiviteiten en Aannemingsmaatschappij Friso.”

Zware ladingskade in de Beatrixhaven

De fabriek krijgt een fors hogere productiecapaciteit dan de bestaande faciliteit in Lochem en een prachtige ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. Op korte termijn start de staalconstructie en gaan de bouwers echt de lucht in. Op de foto zijn de bouwwerkzaamheden op het zeven hectare grote terrein achter de zware ladingkade duidelijk zichtbaar. De bouw wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost en Aannemingsmaatschappij Friso.

1.200 kilometer zeekabel per jaar vanaf eind 2023

Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso verwachten eind 2023 op te leveren, waarna TKF de eerste productie zal starten. Als de fabriek ‘on stream’ is, kan er 1200 kilometer zeekabel per jaar worden geproduceerd.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!