Vorige
Nieuws

Dura Vermeer en YES!Delft slaan handen ineen om innovatie in de bouwsector te versnellen

Dura Vermeer is een samenwerking aangegaan met YES!Delft, de toonaangevende tech incubator in Nederland die startups en scale-ups de mogelijkheden biedt om hun organisatie verder te ontwikkelen. Doel van het partnerschap is om innovatie binnen de bouwsector te versnellen. Dit door kennis uit te wisselen, samenwerkingen aan te gaan en krachten te bundelen binnen het ecosysteem.

Tijdens de ondertekening gaf Job Dura aan: “Dit partnerschap kenmerkt de ambitie van Dura Vermeer. We willen innovatie binnen Dura Vermeer en de branche aanjagen door samen met innovatieve startups, scale-ups, jong talent en ervaren deskundigen te werken aan slimme technologieën en oplossingen voor de bouw. Samen kunnen we een positieve impact maken op de maatschappij en groenere, gezondere woon- en leefomgevingen creëren.”

Diverse gezamenlijke initiatieven zijn inmiddels gestart. Zo loopt een pilot voor de verduurzaming van renovatiewoningen met woningcorporatie Staedion en Tarnoc, een startup uit het YES!Delft accelerator programma. Verder is ‘Spotten’, een startup binnen het Dura Vermeer portfolio, met hulp van experts van YES!Delft klaargestoomd om verdere groei te realiseren. Komende periode staan nog meer activiteiten op de agenda.

Evert Jaap Lugt, Managing Director van YES!Delft geeft aan: “We zijn enthousiast over deze samenwerking. Dura Vermeer kan onze startups veel bieden op het gebied van kennisuitwisseling, projectvalidatie en netwerkkansen. Daarnaast begeleiden we de startups van Dura Vermeer bij het succesvol bouwen aan een bedrijf. Kortom, we zien nu al een win-win situatie.

Meer over Yes!Delft

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Ruben Verbaan

Manager business development Regio Heel Nederland
Ruben Verbaan
Infra

Mirjam de Boer – Postmus

Directeur Dura Vermeer Infra Participaties Regio Heel Nederland
Mirjam de Boer – Postmus