Vorige
Nieuws

Dura Vermeer laat op Provada 2023 drijfveren zien: ‘Dit is hoe we werken’

Als familiebedrijf zit langetermijndenken bij Dura Vermeer in het DNA. Op de Provada2023 brengt de ontwikkelende bouwer daarom een programma met praktijkvoorbeelden die dit laten zien. Marieke Mentink is Divisiedirecteur Vastgoed bij Dura Vermeer en verantwoordelijk voor de gebieds- en vastgoedontwikkelingsactiviteiten. Zij heeft samen met Lieuwe Conradie, Hoofd Conceptontwikkeling bij Dura Vermeer, het programma voor de Provada samengesteld. Dat levert een integraal beeld op van de missie en ambities van Dura Vermeer.

Mentink: “Wat we vandaag doen, bepaalt onze toekomst. Op deze Provada zien bezoekers daarom onze intrinsieke drijfveren in ons programma terug. We willen goede woon- en werkomgevingen maken en bestaande omgevingen en gebouwen (nog) beter maken. En dat in samenwerking doen, omdat we geloven dat het resultaat daardoor beter wordt. Daarnaast willen we niet meer belastend zijn voor de aarde. Dit is hoe we het doen, en anders niet. Hoe we dat nu en in de toekomt gaan waarmaken, laten we zien in onze sessies.”

CO2-reductie: de Net Zero strategie

De duurzaamheidsambities zijn concreet gemaakt in de Net Zero strategie. Mentink: “Dat raakt onze ecologische verantwoordelijkheid en die gaat verder dan ons eigen bedrijf. Wij nemen ook de verantwoordelijkheid voor het reduceren van CO2-uitstoot bij onze ketenpartners én bij onze klanten. We kunnen en willen niet doorgaan op de oude voet. Wij zijn er immers voor de maatschappij en niet andersom; we moeten het juiste doen voor onze aarde en hebben de verplichting alles te doen om een positieve impact te maken. Dat is een gemeenschappelijk doel.”

Samenwerken en co-creatie

Mentink vervolgt: “Daarom kiezen we onze partners ook strategisch: we zitten er samen in voor de lange termijn. Tijdens deze Provada willen we laten zien hoe we dat doen. In verschillende sessies vertellen we dit verhaal daarom samen met onze partners. Conradie: “Wij geloven in co-creatie, want samenwerking leidt tot betere inzichten en ideeën. Neem bijvoorbeeld De Suikerzijde. Daar zijn we eerst gaan onderzoeken wat er nodig was en wat onze gedeelde droom was. Daar committeert iedereen zich aan. Pas als je samen je einddoel hebt bepaald, kun je projecten ontwikkelen waarbij de kwaliteit en uniciteit voor de lange termijn echt voorop staat.”

“We noemen dat ook wel ons ‘gezamenlijk verlangen’”, vult Mentink aan. “Wij geloven dat het vastleggen daarvan de enige manier is waarop je echt focus kan houden op de maatschappelijke opgave waar we met zijn allen voor staan.”

Gebieden voor de menselijke en natuurlijke maat

Dat geldt ook voor de gebiedsgerichte aanpak ‘Goede Buur(t)’. Conradie: “Je kunt afwachten tot anderen het voortouw nemen, maar wij trekken liever het initiatief naar ons toe. Wij vinden dat ook onze rol: als ontwikkelende bouwer investeren we ook als risicodragende partner, want we willen gewoon aan de lat staan voor onze beloften. Kijk naar een project als WijCK. Daar zijn we verantwoordelijk van idee tot baksteen. Onze aanpak is uniek: per gebied willen we eerst doorleven wat daar echt van toegevoegde waarde is. Met onze partners ontwikkelen we de beste mix aan woningen en voorzieningen. We bepalen welke groene kwaliteit het beste bij het gebied passen en welke mobiliteits- en duurzaamheidsoplossingen we kiezen. En dat alles binnen de grenzen van betaalbaarheid.”

Uitnodiging om ervaringen en vragen uit te wisselen

“Natuurlijk moeten we nog veel leren en onderzoeken met elkaar hoe we dat gaan doen. Soms is het makkelijk en soms heel moeilijk. Ook dat laten we graag zien op de Provada. De sessies gaan over allerlei leerervaringen van onze partners en onszelf”, zegt Conradie. “Ons team is dan ook ontzettend benieuwd naar de vragen en dilemma’s die er leven”, vult Mentink aan. “Kom dus vooral langs om te praten over hoe we impact kunnen maken en dat geldt zeker voor de volgende generatie. We kijken er enorm naar uit.”

Kom langs!

Je vindt ons op 13, 14 en 15 juni 2023 in hal 12, standnummer 43. Het volledige programma: Dura Vermeer op Provada - Grootste vastgoedbeurs Nederland | Dura Vermeer. Alle sessies zijn te bezoeken zonder aanmelding. We kijken uit naar je komst!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.