Vorige
Nieuws

Duurzaam en snel bouwen in De Nieuwe Vogelbuurt

IN VERKOOP: NIEUWBOUWPROJECT DE GOUDVOGEL


Op donderdag 1 september gaat de tweede fase van De Goudvogel, onderdeel van gebiedsontwikkeling De Nieuwe Vogelbuurt, in verkoop. De Goudvogel is onderdeel van een grote gebiedsontwikkeling in Vlaardingen en bestaat in totaal uit 52 eengezinswoningen. Bij deze herontwikkeling zet Dura Vermeer in op duurzaamheid, efficiëntie en kwaliteit. De buurt krijgt in recordtijd een compleet nieuwe inrichting.

Modulair bouwen
Bijzonder aan de woningen in De Goudvogel is het modulaire bouwconcept. Binnen deze gebiedsontwikkeling wordt het traditionele bouwproces onder handen genomen. Alle bouwelementen worden in de fabriek onder optimale omstandigheden geproduceerd, waardoor de bouwtijd op de bouwplaats aanzienlijk wordt verkort. Deze manier van bouwen vermindert het aantal verkeersbewegingen, wat zorgt voor minder overlast en uitstoot in de directe omgeving.

Michiel de Roo (Projectmanager van De Goudvogel) vertelt meer over de prefab-bouwmethodiek in De Goudvogel:Doordat nagenoeg alles in een fabriek wordt gemaakt, zijn de werk- en klimaatomstandigheden hier het meest optimaal. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het eindproduct en de arbeidsomstandigheden van collega’s. Het assembleren van alle elementen op de bouw gaat bovendien snel, waardoor we een relatief korte tijd op de bouwplaats aan het werk zijn en het project snel kunnen opleveren. Ook de badkamers komen prefab uit de fabriek, compleet met het door de koper gekozen sanitair en wand- en vloerafwerking. Dat is natuurlijk heel gaaf om te zien; hoe gehele wanden inclusief gevelstenen, kozijnen, installatiepunten en daarnaast compleet afgewerkte badkamers, kant en klaar aangeleverd worden.

De woningen in De Goudvogel zijn energiezuinig en op de toekomst voorbereid

Duurzame, energieneutrale woningen
Naast de bouwmethodiek zijn de woningen in De Goudvogel energiezuinig en op de toekomst voorbereid. De bodemwarmtepomp onttrekt warmte uit de aarde in de winter en koude uit de aarde in de zomer. Dit resulteert in een comfortabel binnenklimaat in huis, het hele jaar door. En dat volledig gasloos! De woningen hebben hierdoor geen CV-ketel en radiatoren nodig, wat extra ruimte creëert in de woningen. Ook zorgt dit voor een lage energierekening voor de toekomstige bewoner. Naast de pomp zijn de woningen voorzien van triple glas, balansventilatie en zonnepanelen.

Wonen in De Goudvogel
Meer informatie over het plan, de locatie en het woningaanbod in De Goudvogel is te vinden op denieuwevogelbuurt.nl. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven op een woning naar keuze.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.