Vorige
Nieuws

Eerste heipaal in de grond voor Windplanblauw

Vrijdag 11 juni ging de eerste heipaal de grond in voor Windplanblauw, hiermee is de bouw van het windpark in de noordwesthoek van Flevoland van start gegaan. Een bijzonder en trots moment voor de mensen die bij het voorbereidingstraject betrokken waren.

61 NIEUWE WINDMOLENS

Windplanblauw is een windpark in de noordwesthoek van Flevoland en is onderdeel van een vervangingsopgave in de provincie Flevoland. In opdracht SwifterwinT en Vattenfall worden 74 windmolens bestaande windmolens vervangen door 61 nieuwe grotere turbines met een hoogte tot 249 meter. Deze nieuwe windmolens wekken in totaal vier keer meer energie op dan de huidige bij elkaar.

De meeste van deze windmolens komen op het land, een deel komt vlak voor de kust te staan. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de complete civiele werkzaamheden van 37 windmolens op land. Het gaat hierbij om zo’n twintig kilometer aan parkwegen met daarin twee definitieve bruggen, twee tijdelijke bruggen, de kraanopstelplaatsen, windmolenfundaties en parkbekabeling. De bouw van de windmolens staat voor 2022 gepland. Naar verwachting draait de eerste windmolen medio 2023.

SAMENWERKING

Opdrachtgever SwifterwinT is een samenwerking van meer dan 170 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit de regio Swifterbant, Dronten en Lelystad. De tweede initiatiefnemer van het windpark is Vattenfall.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.