Vorige
Blog

“Kom bij de familie en vind het werk dat bij jou past”

Fieke van der Helm traineeship Dura Vermeer

Ik heb familiebedrijven altijd bijzonder gevonden. De verbondenheid die je voelt. De waardering die je krijgt. De vrijheid die ze je geven om jezelf te zijn en je te ontwikkelen. Het zijn kernwaarden die er bij mij met de paplepel zijn ingegoten, want ik ben zelf opgegroeid in een familiebedrijf. Mijn familie werkt ook in de infra-hoek en houdt zich veel bezig met milieu en ecologie. Na mijn studie Technische Bedrijfskunde koos ik voor een traineeship bij Dura Vermeer Divisie Infra. De dynamiek die ik daar ervaarde, voelde meteen heel vertrouwd.

Een warm welkom

Mijn broer bracht mij op het idee om een afstudeerstage te volgen bij Dura Vermeer. Hij dacht dat ik me wel op mijn plek zou voelen bij het familiebedrijf. Aanvankelijk vond ik het best spannend, als jonge studente tussen doorgewinterde vaklieden. Maar mijn broer kreeg gelijk: het was een onwijs leuke en leerzame tijd. Age Vermeer, de zoon van de “Vermeer”-oprichter, werd mijn afstudeerbegeleider. Hij nam de tijd en moeite om mij wegwijs te maken binnen het bedrijf. Een hele eer en ontzettend leuk. Aan het eind van mijn afstudeerperiode wilde ik daar niet meer weg.

Het traineeship

Technische Bedrijfskunde is een studie waar je veel kanten mee op kunt. Zoals wel meer van mijn jaargenoten wist ik dan ook niet wat ik na mijn afstuderen wilde doen. Ik had een mooie reis gepland en zou daarna wel verder zien. Vanuit Dura Vermeer kwam het voorstel om na mijn reis een traineeship te starten. Daar ging ik graag op in. Het programma van het traineeship stel je zelf samen, zo breed of gespecialiseerd als je maar wil. Ik koos voor een brede insteek en draaide mee op verschillende afdelingen. Dat bleek een uitgelezen kans om mijn talenten en ambities te ontdekken.

Leren en ontdekken

Ik wilde de meest uiteenlopende kanten binnen de divisie Infra ervaren. Mijn “ontdekkingstocht” begon dan ook in de uitvoering. Daar leerde ik flink aan te pakken. Ik waagde me aan diverse civiele werken, zoals het vernieuwen van asfalt en het vervangen van een riool. Na vijf maanden verruilde ik de frisse buitenlucht voor het kantoorleven, waar ik mij als projectcoördinator bezighield met de calculatie en werkvoorbereiding. De verantwoordelijkheid die ik daar kreeg, gaf echt een kick. Op beide afdelingen heb ik veel geleerd, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Ik ontdekte dat ik meer naar een commerciële functie verlangde en wilde kijken of ik mijn “creatieve ei” daar beter kwijt zou kunnen.

Van Infra naar Bouw en Vastgoed

Binnen de divisie Infra bestond die creatieve, commerciële functie echter niet. Mijn begeleider en ik zijn toen op zoek gegaan naar een geschikte oplossing. Ik ging gesprekken aan met verschillende afdelingen en samen kwamen we tot de conclusie dat ik het beste naar de afdeling Klant en Markt van de Divisie Bouw en Vastgoed kon overstappen. Dat is bijzonder, want vaak doorloop je een traineeship binnen één van de twee divisies. Het laat zien dat er veel mogelijk is binnen Dura Vermeer, zolang je maar durft aan te geven waar jouw ambities liggen.

Niet meer weg te slaan

Op de afdeling Klant en Markt kon ik meekijken met tenders en het acquireren van nieuwe projecten. Ik heb daar tijdens mijn traineeship een dermate leuke tijd beleefd, dat ik er nu, vier jaar later, nog werk. Ik ben ontwikkelmanager en draag zorg voor het winnen van tenders, het acquireren van nieuwe vastgoedprojecten en het opstarten van gebiedsontwikkeling. Geen dag is hetzelfde en ik vind dat ik echt met hele gave projecten bezig ben. Bovendien biedt deze functie volop groeimogelijkheden. Over vijf jaar zie ik mezelf hier nog steeds heel gelukkig zijn.

Gewoon doen

Ik had mijn traineeship voor geen goud willen missen. Mijn advies voor potentiële trainees is dan ook: ga dit avontuur aan. Je kunt je traineeship inrichten zoals je zelf wilt, zodat jij uiteindelijk jouw droomplekje bemachtigt en, net als ik, niet meer weg wil. Toon je initiatief en geef je aan waar je heen wilt, dan kun je daar ook komen. Durf jezelf te zijn, dat kan hier echt. Wat dat betreft is Dura Vermeer echt een familie.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.