Vorige
Nieuws

Oranje Loper finalist voor de Going Digital Awards in Infrastructure 2023

Duravermeer Mobilis Oranjeloper Going Digital Awards, september 2023

Het project Bruggen en Straten Oranje Loper in Amsterdam is een bouwteam bestaande uit de Gemeente Amsterdam, Mobilis en Dura Vermeer. Het project is genomineerd als een van de finalisten voor de Bentley Systems Going Digital Awards in Infrastructure 2023 in de categorie Construction. Bentley Systems, softwareleverancier van ons 4D BIM platform Synchro, organiseert het evenement. Op 11 en 12 oktober reist Stephan Klotz, 4D BIM specialist bij Dura Vermeer, namens het projectteam af naar Singapore om het project daar verder te presenteren en (hopelijk) de award in ontvangst te nemen.

Binnen Dura Vermeer is de afgelopen jaren flink ingezet op 4D-plannen. Het project Oranje Loper is bijna geheel in 3D ontworpen en op enkele onderdelen ook 4D gepland. Bij 4D-plannen wordt de tijdsplanning – inclusief materiaal, materieel en personeel – toegevoegd aan het 3D-model. Met een 3D-model kunnen we eventuele conflicten of risico’s eerder in kaart brengen, met 4D wordt dit dus uitgebreid.

Duravermeer Mobilis Oranjeloper Iray, Going Digital Awards, september 2023

3D en 4D

Het project Oranje Loper is bijna geheel in 3D ontworpen en op enkele onderdelen ook 4D gepland.

Duravermeer Mobilis Oranjeloper Iray, Going Digital Awards, september 2023

Digitale vooruitgang

Op het project Oranje Loper is de inzet van 4D-plannen cruciaal gezien de krappe bouwruimte, complexe logistiek en drukke verkeersstromen in de drukke Amsterdamse binnenstad.

Op het project Oranje Loper is de inzet van 4D-plannen cruciaal gezien de krappe bouwruimte, complexe logistiek en drukke verkeersstromen in de drukke Amsterdamse binnenstad. ‘De Oranje Loper was voor ons afgelopen mei het project met de meeste en beste voorbeelden om in te dienen en om proberen kans te maken op de award. En nu zijn we dus als finalist geselecteerd!’, aldus collega’s Stephan Klotz (4D BIM-specialist) en Martijn Querner (4D projectvoorbereider).

Over Bentley’s Going Digital Award in Infrastructure

De Bentley Going Digital Award in Infrastructure is een hoog aangeschreven en spannende competitie die de digitale vooruitgang op het gebied van infrastructuur erkent. Het prijzenprogramma heeft sinds 2004 al ruim 4700 infrastructurele projecten erkent met awards.  

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!