Vorige
Nieuws

Tijdscapsule met boodschappen aan toekomstige Amsterdammers bij brug 108, Oranje Loper

Tijdscapsule brug 108, Oranje Loper Amsterdam (1)

'Hoe ziet de wereld er nu uit en wat wil je daarover aan toekomstige Amsterdammers laten weten? Schrijf of teken jouw bericht'. Deze oproep kregen bewoners van Amsterdam-West in de brievenbus. Op 10 december zijn er bij brug 108, over de Da Costagracht, massaal brieven en tekeningen ingeleverd, welke in een tijdscapsule zijn geplaatst voor de Amsterdammers over 100 jaar. De tijdscapsule wordt binnenkort ingegraven tijdens werkzaamheden op de Oranje Loper. 

Er werd veel gehoor gegeven aan deze oproep. Er zijn zo'n 100 berichten/tekeningen voor in de tijdscapsule ingeleverd. Ester Fabriek, Stadsdeelbestuurder West, maakte de capsule dicht. Als de brug over 100 jaar weer vernieuwd wordt, lezen de toekomstige Amsterdammers hoe de wereld er in 2022 uitzag. 

Tijdscapsule brug 108, Oranje Loper Amsterdam (2)

Op 10 december zijn er zo'n 100 berichten/tekeningen voor in de tijdscapsule ingeleverd.

Tijdscapsule brug 108, Oranje Loper Amsterdam (3)

De tijdscapsule wordt ingegraven tijdens de werkzaamheden.

Over Oranje Loper

Programma Oranje Loper vernieuwt de Nieuwezijds Voorburgwal en de straten en negen vaste bruggen van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. De bruggen zijn zo’n 100 jaar oud en in slechte staat. De bruggen worden constructief helemaal vernieuwd, maar behouden hun monumentale uiterlijk. De monumentale onderdelen worden gerestaureerd en teruggeplaatst. Het werk gebeurt in een zogenaamde "corridoraanpak", waarbij in dit geval negen bruggen op rij in één aanpak worden vernieuwd zodat in één keer de hele route wordt veiliggesteld. In de straten is tevens weinig ruimte voor alle soorten verkeer. Deze krijgen daarom een nieuwe inrichting, met meer ruimte voor voetgangers, fietsers, de tram en groen. De vernieuwing van de bruggen en straten op de route van Raadhuisstraat tot Mercatorplein wordt in bouwteamverband voorbereid door Mobilis, Dura Vermeer en de gemeente Amsterdam.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!