Vorige
Insight

Samen op naar Net Zero: maar hoe pakken we dat aan?

Dura Vermeer gaat op naar Net Zero. Nul uitstoot voor 2050 en in 2030 moet onze CO2-uitstoot gehalveerd zijn. Dat komt al heel dichtbij. Eén ding is zeker, we kunnen het niet alleen. Het kan alleen samen. Bekijk in deze nieuwe video hoe we dit gaan aanpakken. Waar kunnen we de meeste impact maken en hoe krijgen we de hele keten in beweging? Want alles wat we doen, telt op naar nul uitstoot. Tel jij mee?  

met de hele keten

Veruit de meeste uitstoot komt van projecten in de gebruiksfase (scope 3), maar liefst 96%. Projecten die wij ontwikkelen, bouwen en aanleggen. Waar wij dag in dag uit aan werken, met collega’s, partners en opdrachtgevers. Om deze uitstoot terug te dringen moet niet alleen Dura Vermeer anders gaan werken, maar alle partners in de hele keten. Dat is niet eenvoudig. We moeten nog meer samen optrekken en van elkaar leren. Dat vraagt nogal wat. Van iedereen. Wij gaan er vol voor. Jij ook? 

VersnelleN

Hoe gaan we dit dan doen? Onder andere door te versnellen. We gaan nog meer inzetten op duurzame inkoop, houtbouw, circulair asfalt, energie-neutrale woningen, een emissievrije bouwplaats en biobased materialen. Ook kijken we continu of we materialen nog een keer kunnen gebruiken en blijven we innoveren.

Klik voor meer informatie over onze Net Zero-campagne op onderstaande button.

OP NAAR NET ZERO

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Wendeline Besier

Programmadirecteur Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Wendeline Besier
Bouw & Vastgoed

Lizzy Butink

Manager Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Lizzy Butink
Techniek

Maren de Weerd

Manager Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Maren de Weerd