Vorige
Nieuws

Vervanging viaduct A1 Hoog Burel definitief gegund aan Dura Vermeer

Rijkswaterstaat heeft de vervanging van het viaduct Hoog Burel definitief gegund aan Dura Vermeer, omdat wij het beste scoorden op de selectiecriteria planningsmanagement en risicobeheersing.

Het huidige viaduct over de A1 bij Apeldoorn wordt gesloopt en vervangen door een nieuw viaduct op dezelfde locatie. Het nieuwe viaduct houdt dezelfde wegindeling als het huidige viaduct. De werkzaamheden starten in januari 2022 en duren naar verwachting tot oktober van dat jaar.

Vervanging en Renovatie-opgave

De vervanging van viaduct Hoog Burel is onderdeel van de Vervanging en Renovatie-opgave van Rijkswaterstaat. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen zwaar belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Hierdoor neemt de kans op storingen toe en daarom worden ze nu versterkt, vernieuwd of vervangen. Voor deze opgave maakt Rijkswaterstaat zoveel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

André van der Vegt

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord Oost Regio Overijssel, Regio Groningen, Regio Friesland, Regio Drenthe, Regio Gelderland, Regio Utrecht
André van der Vegt