Vorige
Nieuws

Werkzaamheden gestart N279

Kruising Buijzerdweg, N279

In opdracht van de provincie Noord-Brabant gaat Dura Vermeer het groot onderhoud uitvoeren aan de provinciale weg N279 tussen Asten en Meijel. Het wegdek, dat deels nog uit oud cementbeton bestaat, krijgt nieuw stiller asfalt. Dura Vermeer verbetert daarnaast de verkeersveiligheid en de biodiversiteit. De werkzaamheden starten op 10 juni 2022 en zijn naar verwachting op 8 augustus 2022 klaar. 

Eerste fase 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in zes deelgebieden met hierbij wisselende afsluitingen. In de eerste fase wordt het asfalt gefreesd en nieuw asfalt aangebracht. Het nieuwe asfalt is geluidsreducerend. In de volgende fases worden de asbestvoegen uit het beton gezaagd en gesaneerd en over de gehele lengte van het werk wordt naast de weg bermcrete aangebracht. Een bermcrete is een verharde strook van beton naast de weg, zodat auto’s niet direct in een zachte berm terecht komen. 

Veiligheid 

Het hoogtepunt is de kruising bij de Buizerdweg, die vervangen wordt door een rotonde. Hiervoor wordt eerst een bypass aangelegd, zodat het verkeer kan passeren en minimale hinder ondervindt. Verderop in het werk worden de koude oversteken aangepakt en veiliger gemaakt. Zo wordt ter hoogte van de oversteek van de mountainbikeroute bijvoorbeeld een middengeleider gemaakt om deze veiliger te maken. 

Groener en gezonder 

Naast het werken aan de veiligheid van de N279, wordt de N-weg ook groener en gezonder. Parallel langs de N279 ligt de Eeuwelsche loop. Deze scheidt, samen met de N279, het natuurgebied de Grote Peel van het stuk natuur dat ten noorden van de N279 ligt. Om dit in contact met elkaar te laten komen wordt er een faunatunnel onder de N279 aangebracht. Om de watergang te overbruggen wordt een duiker geplaatst. Zo kunnen dieren de Eeuwelsche Loop oversteken waarna ze vervolgens in een tunnel onder de N279 geleid worden.  

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven