Vorige
Nieuws

Zettingen emissieloos meten met DeltaIoT

Digitale zakbakens voor emissieloze zettingen

Wie kent ze niet, de ijzeren palen in grondlichamen (zakbaken) die periodiek met de hand opgemeten worden. Dit moet toch slimmer kunnen zou je zeggen? Dat kan met de slimme zakbaken van DeltaIoT. De “DeltaCubes” maken het meten van zettingen een stuk makkelijker én duurzamer. NEXT, hét platform binnen Dura Vermeer voor pioniers in de bouw, wil innovatie in de bouw versnellen en is daarom een meerjarige samenwerking aangegaan met deze pionier van de zakbakenindustrie.

De DeltaCubes worden meteen ingezet op het project Mekante Diek, de dijkversterking bij Tiel-Waardenburg. Ze passen namelijk perfect bij de ambitie van het project: het werk zo veel als mogelijk emissieloos uitvoeren. De slimme zakbaken maken een einde aan het gebruik van Excelbestanden om metingen bij te houden. Ze meten automatisch op ingestelde tijden de zetting en geven de resultaten eenvoudig weer in het platform.

Het projectteam van Mekante Diek is enthousiast en zet de DeltaCubes in voor de restduur van het project. De komende 3,5 jaar worden ze intensief gebruikt, waarbij er tijdens de piek maar liefst 400 DeltaCubes op het project staan.

Digitale zakbakens Dura Vermeer (1)

De DeltaCubes worden meteen ingezet op het project Mekante Diek, de dijkversterking bij Tiel-Waardenburg.

Digitale zakbakens Dura Vermeer (2)

De “DeltaCubes” maken het meten van zettingen een stuk makkelijker én duurzamer.

Over Tiel-Waardenburg

Het project dijkversterking Tiel-Waardenburg grenst aan een Natura 2000-gebied en een groot deel van de dijk ligt langs bewoond gebied. Het project bestaat deels uit een tweefasencontract. Voor de constructieve oplossingen worden de aangeboden optimalisaties in samenwerking met de opdrachtgever tot het definitieve ontwerp uitgewerkt. In de tweede helft van 2021 zijn Ploegam, Van Oord en Dura Vermeer met Waterschap Rivierenland gestart met de ontwerpfase van het project. In 2023 zal de combinatie starten met de uitvoering, waarna de dijk in oktober 2026 hoogwaterveilig is. 

Deel deze pagina