Vorige
Aanpassing spoor Almere Centrum

Hier realiseren we tijdwinst voor treinreizigers

Meer ruimte voor treinen

Almere
07/2014 - 12/2016
Infra

Het project OV SAAL Almere Centrum was onderdeel van het project OV SAAL voor de korte termijn (Openbaar Vervoer Schiphol - Amsterdam - Almere - Lelystad). Een goede en betrouwbare spoorverbinding tussen Almere - Amsterdam Centraal en tussen Almere - Schiphol is van groot belang voor de bereikbaarheid van de regio Amsterdam met Noord Nederland. Met de blik op de toekomst gericht werd het spoor rond Almere aangepast, zodat er ruimte ontstond voor meer treinen.

MAKKELIJKER PASSEREN

Aan de westzijde van Almere Centrum paste Dura Vermeer in opdracht van ProRail het spoor met wisselverbindingen aan, zodat treinen elkaar makkelijker kunnen passeren. Aan de oostkant van Almere Centrum zijn twee keersporen geplaatst. Om hiervoor ruimte te maken, hebben we de kunstwerken in de nabije omgeving aangepast en plaatsten we onder meer een keerwand. Dankzij de keersporen kunnen treinen terugrijden, zonder dat ze op elkaar hoeven te wachten. Dat levert tijdwinst voor reizigers op en minder vertragingen. De perrons bij het station zijn met zo’n zeventig meter verlengd, zodat daar langere treinen kunnen stoppen.

Een keerwand

Dankzij de keersporen kunnen treinen terugrijden, zonder dat ze op elkaar hoeven te wachten. Dat levert tijdwinst voor reizigers op en minder vertragingen.

Digitale toegangsinstructie

Pas na het behalen van de toets kon het bouwterrein worden betreden. Naast tijdsbesparing bij de toegangspoort leverde het online aanmelden en instrueren ook een up-to-date database op.

VEILIG IN DE OMGEVING WERKEN

Grote bouwwerkzaamheden midden in het centrum van Almere vragen om een excellent staaltje omgevingsmanagement. Goede afstemming met de gemeente Almere, duidelijke communicatie met de direct omwonenden, robuuste terreinafzettingen en hoge veiligheidseisen op en rond de bouwplaats maakten Dura Vermeer tot een gerespecteerde bouwer in de buurt.

SAAL Almere was het eerste project van Dura Vermeer dat gebruik maakte van een digitale toegangsinstructie gevolgd door een toets. Pas na het behalen van de toets kon het bouwterrein worden betreden. Naast tijdsbesparing bij de toegangspoort leverde het online aanmelden en instrueren ook een up-to-date database op.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.