Vorige
Xplore Holland Park West

Een wijk vol natuurlijke oevers en groene zones

Xplore: Wonen in een groene vallei

Diemen
Eigen ontwikkeling
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Holland Park West wordt een nieuwe groene woonbuurt binnen de wijk Holland Park met ruim 700 woningen in vier woonblokken, bovenop twee half verdiepte parkeerkelders. Het plan, genaamd Xplore, omvangt bijna 90.000 m2 programma en is zodanig ontworpen dat er zoveel mogelijk interactie ontstaat tussen bewoners van alle generaties en leeftijden. De ruimtelijke hoofdstructuur bestaat uit een centraal groen assenkruis, met in elk kwadrant een woonhof. Deze kleinere communities brengen intimiteit en geborgenheid in de wijk.

Door het hart van de wijk loopt een groene vallei: een centrale corridor van water, natuurlijke oevers en groene zones. De groene verbindingen worden doorgetrokken in de wijk en versterken de ecologische waarden en biodiversiteit. Daarbij wordt gekapt hout hergebruikt, het landschap klimaatadaptief, de gebouwen energieneutraal, en het hele gebied autovrij. Xplore houdt rekening met 1.500 m2 aan buurtvoorzieningen, variërend van sportvoorzieningen en kleinschalige kantoorruimtes tot een buurthuis met maatschappelijke voorzieningen. Ook de realisatie van een brede school van 5.500 m2 is onderdeel van de opgave (UAV-GC). Een mooie opgave waarbij duurzaamheid met een GPR van gemiddeld ruim 8,6 het vertrekpunt is!

TEAM XPLORE

Xplore is een samenwerking tussen BPD en Dura Vermeer. Mecanoo is de architect van de bebouwing; het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door BOOM Landscape. De sociale huurwoningen (circa 215) worden door Woningstichting Rochdale afgenomen. De middeldure huurwoningen (circa 170) die in het plan zijn opgenomen, zullen worden afgenomen door BPD Woningfonds.

WEBSITE VOOR OMWONENDEN

Omwonenden en betrokkenen kunnen op de website www.hollandparkwest.nl terecht voor alle projectinformatie, de planning van de werkzaamheden en nieuws over het project. De website heeft als doel om de omwonenden en betrokken te allen tijde goed geïnformeerd te houden over de werkzaamheden die plaatsvinden.  

 

Vanaf de verspringende terrassen van de school kijk je uit over het groene hart van de wijk.

Privévoortuinen lopen in zachte lijnen over in het openbare groen, zodat je gemakkelijk contact maakt met je buren.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Rogier Middelburg

Projectdirecteur Regio Heel Nederland, Regio Noord-Holland
Rogier Middelburg