Vorige
Nieuws

De Grent in Noordwijk drie maanden eerder geopend

Net voor de kerst openden de gemeente, ondernemers en Dura Vermeer samen De Grent en rotonde Picképlein in Noordwijk. Drie maanden eerder dan gepland werden ook deze verkeersaders onder en boven de grond in Noordwijk aan Zee schitterend opgeknapt.

Met elkaar

Medio december vierden ondernemers, bouwer en gemeente de oplevering van De Grent en rotonde Picképlein. Natuurlijk stapten ze voor de foto in een wagen om er te parkeren in de gloednieuwe laad en loszone. Op de foto komt projectwethouder Theo Alkemade (links) aangereden met Marco van Brecht, directeur bij Dura Vermeer.

Klus snel geklaard dankzij slimme fasering

De reconstructie is door een slimme fasering drie maanden eerder opgeleverd dan origineel gepland.  En dat ondanks de slechte weersomstandigheden. De snelheid komt door de toepassing van een slimme fasering. Deze werd door de gemeente goedgekeurd dankzij het opgedane vertrouwen in Dura Vermeer bij eerdere projecten.

Waterbestendig

Nederland beleefde in die 4 maanden de natste maand in 100 jaar. Weken aaneen regende het in oktober. Het is bijna symbolisch, want een van de doelen van de werkzaamheden aan de kust is ‘waterbestendigheid’ – het vermogen om enorme hoeveelheden regen die in korte tijd valt goed af te voeren om grondwateroverlast te voorkomen.

De werkzaamheden

In vogelvlucht:

  • Aansluiting hemelwaterriool op het hoofdriool
  • Aanleg infiltratieriool
  • Vervanging riool
  • Vernieuwing bestrating
  • Herinrichting laad- en los zone en uitbreiding taxistandplaats
  • Transformatie rotonde naar ‘fietsers in de voorrang’

Omgevingscommunicatie

Voor en tijdens de werkzaamheden is er intensief overleg geweest met ondernemers en bewoners op en rondom het project. Van meet af aan is ingezet op een gerichte omgevingscommunicatie. Net als alle andere kustprojecten waar Dura Vermeer bij betrokken is geweest. Er werden goede afspraken gemaakt.

Meer weten over onze aanpak van omgevingscommunicatie?

Samenhang

Het project De Grent en rotonde Picképlein kun je niet los zien van alles wat er de afgelopen jaren aan de kust aan werken is verzet: het Palaceplein, de Parallel Boulevard en de rotonde Vuurtorenplein. Werken die steeds op tijd werden afgerond en allemaal dezelfde doelen dienen.

 

 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!