Vorige
Nieuws

Liggers verkeersbrug Oostelijke Randweg De Lier geplaatst

Liggers verkeersbrug Oostelijke Randweg De Lier geplaatst

Op woensdag 14 juli vond in De Lier een spectaculaire inhijssessie plaats: de liggers van verkeersbrug De Lee, onderdeel van de nieuwe Oostelijke Randweg, zijn geplaatst. Door het plaatsen van de liggers, met een lengte van 18 meter, krijgen zowel de verkeersbrug als de nieuwe randweg steeds meer vorm.

‘De uitdaging van de inhijssessie van de liggers zat in de bouwfasering en de logistiek’, vertelt Luuk Verbij, projectleider. ‘De kraan stond gepositioneerd op de nieuw gerealiseerde betonnen plaat boven het water, welke als vloer fungeerde. Die moest eerst op voldoende sterkte zijn alvorens deze belast mocht worden. Dit in combinatie met de beperkte ruimte en de aansluitende werkzaamheden, was in de voorbereiding een complexe puzzel met een succesvol en constructief eindresultaat. Ik ben dan ook erg trots op de inzet van de afgelopen weken en de samenwerking van het projectteam!’

De komende periode wordt het betonwerk op de brug verder afgemaakt, de rijbaan tussen de brug en de fietstunnel gerealiseerd en de aansluitende randweg met de ecologische zone definitief ingericht.

Liggers verkeersbrug Oostelijke Randweg De Lier geplaatst

'Een complexe puzzel met een succesvol en constructief eindresultaat!'

De hoogtepunten volgen elkaar snel op

De afgelopen maanden heeft het projectteam hard gewerkt en de hoogtepunten volgenden elkaar snel op: naast de voorbereidingen voor de bouw van de verkeersbrug, zijn in een half jaar tijd onder andere twee rotondes gerealiseerd, twee grote kokerduikers aangebracht en is onlangs ook een fietstunnel geplaatst. ‘Dit is ontzettend snel gegaan, maar dat maakt mij ook erg trots!’, vertelt de projectleider. In september wordt de nieuwe randweg in gebruik genomen, voor dit tijd staat er nog veel te gebeuren op het project. Neem digitaal een kijkje: https://bouw.live/oostelijke-randweg-lier/ 

Oostelijke Randweg De Lier

Dura Vermeer realiseert in opdracht van de gemeente Westland een nieuwe gebiedsontsluitingsweg, de Oostelijke Randweg. Deze weg is straks samen met de Kasteelweg de verbinding tussen de provinciale wegen N222 en N223. Met de aanleg van de weg wordt de Noord-Lierweg ontlast en de verkeersdruk verminderd. Ook is het de ontsluiting van de nieuwe woonwijken Liermolen en Molensloot. 

Verkeersbrug De Lee in De Lier

De werkzaamheden worden in een korte periode uitgevoerd

Werkzaamheden Oostelijke Randweg De Lier

Nog geen twee weken terug is de fietstunnel geplaatst

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.