Vorige
Nieuws

Realisatieovereenkomst brandblusvoorzieningen Maasvlakte en Pernis getekend

Realisatieovereenkomst brandblusvoorzieningen

Op 1 april is de realisatieovereenkomst voor de upgrade van de Brandblusvoorzieningen op Emplacementen Maasvlakte en Pernis ondertekend. In opdracht van ProRail realiseert Dura Vermeer de komende maanden een nieuw en functioneel brandblussysteem.

Het nieuwe brandblussysteem bestaat uit onder andere uit acht nieuwe overwegen, circa vier kilometer nieuwe calamiteitenwegen, tweehonderdvijftig hydranten en zeventien kilometer aan natte blusleiding. Na de indienststelling van de nieuwe brandblusvoorzieningen wordt de oude droge en natte blusleiding verwijderd en worden ook de bestaande kabels & leidingen van ProRail op orde gebracht.

Veiligheidsupdate

De omgevingsvergunningen voor vijf spooremplacementen in de haven van Rotterdam (Waalhaven Zuid, Pernis, Botlek, Europoort en Maasvlakte (Oost en West) op de havenspoorlijn zijn gedateerd. Ze passen niet meer bij de huidige processen van de hulpdiensten door wetswijzigingen. Dit zorgt ervoor dat er er nieuwe calamiteitenwegen en een vernieuwd brandblussysteem nodig is.

Oog voor de omgeving

De werkzaamheden, zoals het plaatsen van werkplekafscherming en het op maaiveld brengen van de eerste kabels & leidingen, zijn eind maart reeds opgestart zodat op 31 oktober 2022 een nieuwe en functioneel brandblussysteem opgeleverd kan worden aan ProRail. Gezien de complexiteit van de omgeving in het havengebied, waar het werk 24/7 doorgaat in verband met de overslag en transport van containers, wordt er veel aandacht gegeven aan omgevingsmanagement en afstemmingen met derden. Er worden door Dura Vermeer zo veel mogelijk werkzaamheden gedurende dagdiensten uitgevoerd om deze processen niet te verstoren. Omdat de werkzaamheden gedurende het broedseizoen uitgevoerd worden, houdt Dura Vermeer de emplacementen ook broedvrij het komende half jaar. Dit vindt plaatst in samenwerking met ecologen en valkeniers.

Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Railinfra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!