Vorige
HOVASZ

Hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid

Frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer

Aalsmeer
2019 - 2021
€ 28.210.000
D&C
Provincie
Infra

Dura Vermeer heeft in opdracht van de provincie Noord-Holland een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) gerealiseerd. De verbinding biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.  

1
5

DOOR HET MIDDEN 

De vrij liggende busbaan van 4,6 kilometer ligt tussen de kruising met de Fokkerweg (Haarlemmermeer) en de Poelweg (Uithoorn). Op het traject van de busbaan liggen zes rotondes. Bij vijf rotondes rijdt de bus door het midden. Hierdoor is de busrit niet alleen sneller, maar ook comfortabeler voor reizigers.  

Ontwerp fietstunnel Legmeerdijk

Het ontwerp van de fietstunnel bij de Legmeerdijk

Fietstunnel Legmeerdijk

De fietstunnel bij de Legmeerdijk na realisatie

HERINRICHTING 

Naast de busbaan heeft Dura Vermeer de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer, de Koningin Maximalaan in Uithoorn opnieuw ingericht. Voor fietsers is er in Aalsmeer, parallel aan de Burgemeester Kasteleinweg, 1,6 kilometer ontbrekend fietssnelpad aangelegd en is het fietspad over een lengte van ruim twee kilometer verbreed. Ook zijn er een fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug en een fietstunnel bij het kruispunt met de Legmeerdijk aangelegd, zodat fietsers veilig en sneller de weg kunnen oversteken. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. 

Opening van de busbaan:

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!