Vorige
Nieuws

Aanleg rotonde Vuurtorenplein Noordwijk van start

Vuurtorenplein Noordwijk

Marco van Brecht, directeur bij Dura Vermeer en wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk hebben het officiële startsein gegeven voor het aanleggen van de rotonde bij het Vuurtorenplein in Noordwijk aan Zee. De verwachting is dat de rotonde halverwege april wordt opgeleverd.

Dura Vermeer gaat voor dit project de kruising ombouwen naar een rotonde. De gemeente Noordwijk wil namelijk voor alle weggebruikers de situatie veiliger maken. Theo Alkemade, Wethouder gemeente Noordwijk: ‘Waar we kunnen, dragen we in het klein en in het groot bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers.’ De rotonde bestaat uit geluid reducerend asfalt, waarmee de gemeente bijdraagt aan het omlaag brengen van het verkeersgeluid met 65%.

VEILIGE ROTONDE VERVROEGD

Marco van Brecht, directeur bij Dura Vermeer: ‘Het ombouwen van de kruising naar een veilige rotonde stond oorspronkelijk gepland voor september 2024. Doordat het project Parallel Boulevard Noordwijk, waar Dura Vermeer ook bezig is, zo soepel en volgens planning verloopt, kunnen we de projecten combineren en de rotonde al dit jaar aanleggen. We zijn op tijd klaar voor het bloemencorso van 2024. Mooi dat Dura Vermeer vroegtijdig kan bijdragen aan de verkeersveiligheid in Noordwijk en we de fijne samenwerking kunnen voortzetten.’

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!