Vorige
Nieuws

​Contractondertekening herinrichting Distripark Eemhaven​

​​Herinrichting Distripark Eemhaven​, mei 2023

Foto v.l.n.r.: Egbert van der Wal (PoR- Directeur Port Development), John Verberk (Projectleider - Dura Vermeer Haven & Industrie), Henk-Jan Slager (Directeur - Dura Vermeer Haven & industrie).

Havenbedrijf Rotterdam en Dura Vermeer ondertekenden op 31 mei 2023 het contract voor verdere herstructurering van Distripark Eemhaven. Hierdoor ontstaat een verkeers- en sociaal veilig distripark en een aantrekkelijke vestigingslocatie. De karakteristieke uitstraling – met name de centrale bomenrij – blijft zoveel mogelijk behouden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in april 2025 afgerond. 

Distripark Eemhaven werd in 1989 aangelegd om regionaal meer te profiteren van de Rotterdamse haven, werkgelegenheid te creëren en ladingstromen aan de haven te binden. Momenteel zijn er circa dertig bedrijven actief in het distripark.  

Gemeente Albrandswaard 

Het Distripark Eemhaven is binnen het Havenbedrijf Rotterdam een bijzonder gebied. Het is één van de weinige binnendijks gelegen locaties en het is onderdeel van de gemeente Albrandswaard. Wat het gebied extra bijzonder maakt is dat het ten opzichte van het overige areaal een zeer laaggelegen gebied is - grotendeels onder NAP - met een zettingsgevoelige bodem.  

In het distripark is het havenbedrijf niet alleen verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare infrastructuur, maar ook voor het totale openbare riolerings- en waterhuishoudingssysteem. Een rioolinspectie heeft aangetoond dat door de zettingsgevoeligheid in combinatie met de belasting van het gebied, de wegen en de riolering in het Distripark Eemhaven de afgelopen dertig jaar zijn verzakt. Ze zijn om die reden aan groot onderhoud en vervanging toe. 

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden 

Het groot onderhoud door Dura Vermeer wordt gecombineerd met een herinrichting. De verkeersveiligheid wordt vergroot door het aanbrengen van ledverlichting en de aanleg van een vrijliggend fietspad op de Willem Barentszstraat. Ook worden de parkeerplaatsen in het gebied verplaatst en aangepast. Havenbedrijf Rotterdam en Dura Vermeer streven ernaar dat tijdens de werkzaamheden zo min mogelijk hinder wordt veroorzaakt voor de omgeving. De omliggende bedrijven blijven via minimaal één inrit bereikbaar.  

Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!