Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bereidt bouw voor van Neste’s raffinaderij voor hernieuwbare energiebronnen

Dura Vermeer Neste (1)

Dura Vermeer is op de Rotterdamse Maasvlakte bezig met het bouwrijp maken van het perceel waar straks Neste’s raffinaderij voor hernieuwbare energiebronnen gaat worden gebouwd. Ook tijdelijke bouwvoorzieningen worden gerealiseerd. De werkzaamheden zijn nodig om de daadwerkelijke bouw te starten.

Voorbereiden op de bouwfase

Voordat de bouw van de raffinaderij van start kan gaan realiseert Dura Vermeer een opslagterrein, een parkeerplaats en een gebied voor de aannemers. Een omvangrijke opdracht als je bedenkt dat het gebied 39 voetbalvelden beslaat. Belangrijke onderdelen van het project zijn asfalteren, grondwerk, utiliteitsvoorzieningen, beveiliging en de realisatie van tijdelijke kantoren en opslaglocaties.

Tijdens de bouwfase komen er dagelijks circa tweeduizend medewerkers van aannemers naar het bouwterrein. Om dit woon-werk verkeer soepel te laten verlopen legt Dura Vermeer toegangswegen en een parkeerplaats aan. Daarnaast realiseer Dura Vermeer ook een bushalte van 100 meter.

1
3

Lange relatie

Dit project is onderdeel van een lang partnerschap tussen Neste en Dura Vermeer. Sinds 2016 heeft Dura Vermeer al meerdere projecten gerealiseerd die Neste’s bedrijfsvoering en groei ambities mogelijk maken. Voorbeelden hiervan zijn civiele werkzaamheden voor het bio propaan project en de capaciteitsuitbreiding. Eerder dit jaar heeft Dura Vermeer al succesvol een kruising van de Antarcticaweg aangepast om de toegangswegen naar het nieuwe terrein op aan te sluiten.

Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!