Vorige
Nieuws

Laatste betonstort Windplanblauw

Dinsdag 8 maart vond de betonstort voor de 37e en daarmee laatste fundatie van Windplanblauw plaats. In slechts 6,5 maand zijn de alle fundaties voor het nieuwe windpark gerealiseerd.

Bob Schmitt, uitvoerder van Dura Vermeer over de laatste stort: ‘Komende dagen moet de laatste betonstort nog even uitharden. Daarna halen we de bekisting rondom weg; dan is de fundatie echt klaar voor de komst van de windmolenonderdelen.’ De opbouw van de windmolens start dit voor jaar loopt tot eind 2022. Medio 2023 is het hele project gereed.

Over Windplanblauw

Windplanblauw is een windpark in de noordwesthoek van Flevoland. De bestaande 74 windmolens worden hier vervangen door 61 grotere turbines met meer vermogen. In totaal hebben deze windturbines een vermogen van ca. 250 Mw. Windplanblauw levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van het Nederlandse Klimaatakkoord om in 2030 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen op te wekken.

Een deel van de opbrengsten van het windpark wordt in een omgevingsfonds gestort ten bate van de inwoners van de gemeenten Dronten en Lelystad. Ook konden bewoners van Swifterbant, Dronten en Lelystad investeren in het windpark in de vorm van obligaties. Op de obligatielening van 10 miljoen euro is voor 30 procent door inwoners van Flevoland ingeschreven.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.