Vorige
Nieuws

Definitieve gunning contract TenneT traject Diemen - Lelystad

Dura Vermeer heeft de definitieve gunning ontvangen voor het project: ‘Fundatieaanpassingen inclusief bereikbaarheid tracé Diemen-Lelystad’ van TenneT. Met een energiek team en samen met onze partners is dit langgerekte project binnengehaald: van Diemen tot Lelystad, 52 kilometer!

Waar gaat dit project over?

TenneT gaat de capaciteit verhogen van de 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Lelystad. Zij combineert deze werkzaamheden met groot onderhoud en heeft Dura Vermeer gevraagd om de komende twee jaar de mastfundaties te verzwaren & de bereikbaarheid naar deze masten te verzorgen voor het groot onderhoud én voor de lijnaannemers. Eind april 2021 starten de werkzaamheden verdeeld over verschillende locaties op het tracé. In totaal betekent dit: 155 masten, 95 aanpassingen aan mastfundaties, 18,3 kilometer aan bouwwegen, verdeeld over 4 gemeentes.

Uitdagingen van dit project

Dit project kent twee grote uitdagingen

  1. Beschikbaarheid van de grote hoeveelheid rijplaten voor de bouwwegen: initieel wordt uitgegaan van 392.500 m2 in totaal.
  2. Diversiteit van omgevingsbelangen in het gebied: we raken met onze bouwwegen o.a. 4 gemeentes, 2 provincies, het Flevolandschap, landbouwgebieden en de stad Almere.
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Adelbert de Vreese

Directeur Dura Vermeer Infra Regio Noord West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht, Regio Flevoland
Adelbert de Vreese