Vorige
Nieuws

Singelparkbruggen in Leiden genomineerd voor Rijnlandse architectuurprijs

De Singelparkbruggen van het nieuwe Leidse Singelpark zijn genomineerd voor de Rijnlandse architectuurprijs. Dura Vermeer plaatste de zes voetgangersbruggen in 2020 in de historische binnenstad.

De Rijnlandse Architectuurprijs

Het doel van de Rijnlandse Architectuurprijs is om spraakmakende architectuur in de regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieksprijs en juryprijs. De jury heeft negen unieke ontwerpen genomineerd voor de shortlist van de Rijnlandse Architectuur Prijs. Het publiek mag nu stemmen op haar favoriete ontwerp. Klik hier om op de Singelparkbruggen te stemmen.

Over de Singelparkbruggen

Het Singelpark in Leiden is een aaneenschakeling van parken en groene plekken. De Singelparkbruggen hebben een belangrijke rol om deze verschillende onderdelen te verbinden. De Singelparkbruggen zijn een natuurlijk onderdeel van het park en sluiten in materiaalgebruik aan op hun omgeving. Ook zijn ze duurzaam in beheer en uitstraling. Alle bruggen vormen een geheel dankzij de herkenbare elementen als spiegelende roestvaststalen bollen, de toepassing van cortenstaal en typisch Leidse straatstenen.
Dura Vermeer heeft als ontwerpende bouwer de brugontwerpen van de architect vertaald naar een maakbaar ontwerp dat voldoet aan alle geldende wet-en regelgeving. De uitdaging hierbij was om zo dicht mogelijk bij het prachtige ontwerp van de architect te blijven.

Uitreiking op 13 oktober

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 13 oktober in Naturalis. Op deze avond worden zowel de winnaars van de jury- als de publieksprijs bekend gemaakt.

1
3
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.